Doprava zdarma od 1500 Kč. 🛒

Bombičkové pero pro děti s trojhranným úchopem

Jaké pero vybrat do školy? A se kterým perem se bude malému školákovi dobře psát? Bombičkové pero nebo plnicí? A co třeba gelový roller pro děti?

Spousta otázek a hluboké vody internetu jen matou příliš velkou nabídkou. Proto jsem sepsala pár důvodů, proč sáhnout zrovna po Kaweco PERKEO.

Trojhranný úchop pera hraje zásadní roli

Naučit se psát není nic jednoduchého. To, čím si prochází váš malý školák je pro něj důležité období. Období, které je objevné, ale i stresové. Pojďme to jí/jemu trochu ulehčit a třeba si díky tomu psaní rukou oblíbí natolik, že v něm bude pokračovat i v dospělosti. A to by bylo báječné! Protože psaní rozvíjí kreativitu, zlepšuje koncentraci a je dobré mozek i psychiku.

Trojhranný úchop u Kaweco per řady PERKEO je pro malou ručku důležitý. Dítě se musí soustředit na spoustu věcí, všechno je nové, je třeba hlídat tvar písmenka, sklon, dávat pozor, aby psalo na řádek... Je toho zkrátka spousta a proto mu trojhranné pero alespoň odlehčí v tom, že se mu bude dobře držet, nebude klouzat a otáčet se v prstech. Kaweco PERKEO má na konci úchopu zarážku, prstíky tím pádem nebudou sjíždět příliš nízko.

Bombičkové pero, plnicí nebo snad gelový roller?

Já bych dávala přednost bombičkám, protože se s nimi lépe manipuluje, při nasazování (většinou) nehrozí zašpinění a dají se nosit bez problémů v penálu, kde nezaberou místo.

Pera Kaweco PERKEO jsou bombičková.

Naproti tomu pero plnicí vyžaduje, aby se doma pravidelně kontrolovalo, zda nedochází inkoust, protože nosit v tašce lahvičku s barevnou tekutinou není zrovna bezpečné, může se rozbít nebo vylít. Manipulace při plnění také vyžaduje trénink a stejně se často neobejde bez skvrn na rukou, proto mějte vždy po ruce hadřík nebo ubrousek (já mám skvrny pokaždé a to perem píšu několik dekád). Nicméně uznávám, že plnit inkoustem má něco do sebe.

Gelový roller je další možností a Kaweco PERKEO má v nabídce gelové rollery v naprosto stejném designu jako pera. Výhodou rolleru PERKEO je, že nebude vytvářet kaňky (Kaweco nemá tendence kaňkovatět, ale stát se to samozřejmě může) a zároveň splňuje požadavek na trojhranný úchop.

Větší pero je pro děti lepší

PERKEO možná není tak elegantní jako klasická Kaweco pera z řady Sport, která jsou spíš pera pro dospělé, ale je do nejisté dětské ruky vhodnější. Je dostatečně dlouhé, aby se opřelo o dlaň a zároveň má vyvážený tvar a je na něj tím pádem spoleh.

Můžete vybírat Kaweco PERKEO z několika barev a dokonce i z černočerné varianty, kterou ocení nejspíš zejména starší školáci.

Přeji úspěšný výběr a hlavně hodně příjemných chvil u psaní.

Markéta Jinochová, zakladatelka MANKAI Paper.